M. gör Morberg

I julklapp fick jag Per Morbergs kokbok "Scenen, livet och konsten att laga mat" med en medföljande utmaning. Utmaningen går ut på att jag under 2010 ska laga alla recept i boken och meddela resultatet i denna blogg.

Tack Tjetti!

 

Boken innehåller följade recept:

  1. Tonfisksandwich
  2. Toast skagen
  3. Biffstek med smörslungad lök
  4. Isterband med stuvad potatis − GJORD (HECHO!)
  5. Ärtsoppa med fläsk − GJORD (HECHO!)
  6. Raggmunk med fläsk och rårörda lingon
  7. Wienerschnitzel
  8. Honungsglaserade revbensspjäll
  9. Halstrad råbiff
  10. Citronsorbet på hallonspegel
  11. Rödvinskokta körsbär med vaniljglass
  12. Moules Marinières (musslor för oss som inte förstod)
  13. Pyttipanna
  14. Fläsklägg med rotmos
  15. Biff Rydberg − GJORD (HECHO!)
  16. Oxrullader med gräddsås
  17. Pavlovatårta med lemon curd
  18. Klassisk Brulépudding
  19. Nystektstömming med potatismos
  20. Frikadeller i curry
  21. Bœuf Bourguignon
  22. Kåldolmar
  23. Plättar − GJORD (HECHO!)
  24. Nyponsoppa med mandelbiskvier
  25. Chokladbollar − GJORT (HECHO!)
  26. Baugette på surdeg
  27. Snabba baugetter (och egengjord färskost)
  28. Arabisk bönsallad
  29. Ineses potatissallad med fetaost
  30. Nötkaka
  31. Chokladpudding − GJORT (HECHO!)
  32. Chokladmousse − GJORD (HECHO!)
  33. Pieros Caprisallad
  34. Pizza Moreno − GJORD (HECHO!)
  35. Spaghetti bolognese
  36. Snabba pastan − GJORT (HECHO!)
  37. Pasta di piero Moreno
  38. Carpaccio di Martino (carpaccio på karljohansvamp)
  39. Pimentos
  40. Limoncello
  41. Haricots verts Balzar
  42. Kronärtskocka (längtar!)
  43. Färsk sparris
  44. Plankstek
  45. Chilimarinerade kycklingvingar − GJORD (HECHO!)
  46. Coq au vin
  47. Kungens utflyktspaj
  48. Nässelsoppa
  49. Dillkött
  50. Stekt rimmat fläskkött med stuvade primörer
  51. Korngryn med fläsk
  52. Kyckling i curry
  53. Fläderblomssaft
  54. Persikopaj på Kasberget
  55. Ostkaka
  56. Klappgröt
  57. Kalvdans
  58. Älgstek
  59. Vildfärsbiffar
  60. Viltgryta med kantareller
  61. And på sörmländskt vis
  62. Viltpaté
  63. Fonder
  64. Ingefärspäron
  65. Syltad svamp
  66. Gädda i ugn med pepparrot
  67. Sjötunga i vitvinssås
  68. Gös med kantareller
  69. Morbergska fisksoppan
  70. Gäddqueneller med saffranssås
  71. Röding à la stugan i norr
  72. Sniglar med vitlök (spännande!)
  73. Jordgubbsparfait − GJORD (HECHO!

 

Jaha mina kära vänner, it will be a busy year. 73 recept delat på ca 52 veckor betyder ungefär 1,5 recept i veckan. Jag ska försöka säga när jag ska laga allt så ni får en chans att vara med och smaka. När jag ska göra sniglarna ska alla vara med, t ex. R är härmed utsedd till försökskanin i alla fall.

 

Först tänkte jag börja lätt (läs tonfisksandwich), men efter att R såg herr Morberg laga Wienerschnitzel på teve häromdagen så har jag fått ett annat, och första, önskemål. På söndag blir det alltså Wienerschnitzel med stekt potatis och ärtor. Kanske gör jag chokladmousse om det kommer folk hit på lördag. Om inte annat så för att avbryta mina försök att göra cupcakes i vår hemska ugn.

 

Wish me luck!

/M.


Kommentarer
Postat av: L9

Kul, jag vill bli bjuden på min favorätt: Biff Rydbeg!!!/L9

2010-01-06 @ 12:35:25
Postat av: Tjettti

2010-01-06 @ 12:41:30
Postat av: L9

y buena suerte!!!!

2010-01-06 @ 12:43:56
Postat av: Tjettti

Jiiiiyhaaa! Jag vill smaka allt(!!!) men tror att R får vara den lyckliga som får smaka på de mesta, men säg till så kanske jag kommer!! :) Lycka till darling och i meet you again, but not yet... not yet...



(glöm ej att vi ska ha filmkväll (där gärna en av måltiderna får ingå) där vi ska se på filmen som startade allt)

Pussssar

2010-01-06 @ 12:44:57
Postat av: Tjettti again

Bœuf Bourguignon måste tillagas på filmkvällen!!! Jag bestämmer det och du fattar sen! :)

2010-01-06 @ 12:48:22
Postat av: M.

Jag tänkte göra Biff Rydberg den 22/1 efter mitt slutprov. Du får självklart vara med då L9.



När sluttentan är klar kör vi filmkväll och jag lagar Bœuf Bourguignon.

Puss!

2010-01-06 @ 14:15:27
Postat av: Reyes, Benjamin & Zoey

Nos encanta tu blog!! Gracias, tiene pinta de delicioso!!

Serás una gran cocinera!! =)

Un beso desde Tenerife,



Reyes, Jose Manuel, Benjamin y Zoey

2010-02-02 @ 13:33:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0