Stekt aubergine

I går insåg jag att auberginen i kylen såg tradig ut och att det var dags att göra något av den. Det blev stekt aubergine, en variant på en variant av ett recept syrran tog från sin kompis Fabian.

Det här behövs:

2 aubergine
0,5-1 dl salt
2 ägg
1 dl vetemjöl
olja för stekning
ev. vitlökspulver

Tvätta och skär sedan auberginen i skivor. Varva skivorna med salt i ett durkslag och låt stå ca en timme. Det här gör man för att få bort mycket av vattnet i auberginen. De drar inte heller i sig lika mycket olja vid stekningen på det sättet.



Skölj sedan skivorna i vatten. Ta en skiva mellan handflatorna och pressa! Sen ska de doppas i lättvispat ägg.



Doppa sedan i mjöl.



Sen steker man dom i olja några minuter på varje sida tills de ser fina ut. Vill man kan man strö vitlökspulver på.



Serva på buffén, som ett nyttigt substitut till lökringar, tillsammans med en biff i hamburgare, eller som jag; med en ruccola, avokado, champinjoner och gräddfilsdressing. Tokgott!






/M.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0